31 maj 2010

Nytt Kallis?

Nu har kommunstyrelsen haft sitt sammanträde om stadens budget, där bland annat stadsbyggnadsnämndens förslag till ett nytt Kallis finns med. Protokollet från mötet ska justeras och är ännu inte offentligt.

Nu är det kommunfullmäktige som ska ta beslut om budgeten och det görs den 9 juni. Mötet är offentligt som alla kommunfullmäktigemöten och startar kl 09.00. Kallelse med handlingarna till kf-mötet finns att läsa på nätet under helsingborg.se från den 3 juni.

Under tiden fram till den 9 juni pågår en hel del budgetberedningar i olika grupperingar.

21 maj 2010

Beslutet närmar sig för det nya Kallis!


Nu väntar vi bara på beslut från den högsta ledningen om det ska bli något nytt Kallis eller inte! Stadsbyggnadsnämnden tog beslut om sin budget 22 april och i den finns det nya Kallis med under rubriken Speciella projekt. 25 miljoner kronor äskas för 2011. Under 2010 kan planering och projektering kosta 2 miljoner.

Utbyggnaden av ett nytt kallbadhus involverar flera av stadens förvaltningen. Hur kostnaden ska fördelas blir en senare fråga.

Det blir alltså ett nytt Kallis under förutsättning att kommunstyrelsen och kommunfullmäktige tar beslut. Kommunstyrelsen sammanträder om stadens budget 26 maj.

Själva byggarbetet avses att starta under 2011 så kanske är denna sommar den sista på vårt kära gamla Kallis!

20 maj 2010

Renovering pågår!


Ja, faktiskt pågår visst renoveringsarbete på Kallis. Ett nödvändigt sådant eftersom hytterna knappt kunde öppnas på rund av rostiga gångjärn. Arbete görs både på damernas (ovan) och herrarnas (nedan).

Snart sätter sommarsäsongen igång, men vi vet fortfarande inte hur framtiden för Kallis blir. Kanske kommer Nya Kallis upp i samband med kommunens investeringsbudget som presenteras nu i maj.


Och varför inte en närbild på de nya gångjärnen!!

09 maj 2010

Trappan på plats!

Hurra, trappan är på plats på damernas och med den brukar vårvärmen komma - tror vi! Så inte idag, 9 maj: 9 grader varmt, mulet, lite regn och 9 grader i vattnet!

Men kollar vi på vädret bakåt i tiden, kan vi se att det är stor variation år från år just den 9 maj.

Under förra året just den dagen var det också svalt, men året dessförinnan, 2008, var det full sommar. 9 maj 2007 var också sval, 12 grader och mulet. 2006 var det sommar och sol och till slut i vår lilla väderhistorik, 2005 konstaterar vi att var det som nu, 10 - 12 grader och regnigt.

Men lite kyla och regn motar inte bort "ute-stammisarna" för en fikastund. I ur och skur är de där, Ulla, Elisabeth, Gertrud och Lena. Berit höll i kameran, denna den 9 maj!