10 juli 2009

Fin utsikt och bra badvatten


Besöket av den stora kryssaren Emerald Princess i Helsingborg 4 juli kunde avnjutas även från Kallis. Utsikten blev mint sagt storlagen.

Bra också att konstatera att badvattnet fortsätter att vara utmärkt. Miljökontoret har tagit nya prover som nu är analyserade och betyget blev åter "tjänligt". Badvattnet vid Kallis mäts en gång i månaden medan fyra av Helsingborgsbaden, Råå vallar, Fria Bad, Vikingsstrand och Domsten mäts en gång i veckan.

Beteckningen "tjänligt" är det högsta betyg vattenkvaliteten kan få.

09 juli 2009

Sommarlyssnare!



Under eftermiddagarna på dambadet kan det ibland vara ovanligt lugnt och stilla. Då lyssnar nämligen många på sommar-programmet i P1. En härligt sommarsysselsättning med varierat innehåll. I år har vi redan lyssnat på kloka och roliga sommarpratare som Cecilia Frode och Herman Lindqvist.

Det ser dessutom ganska kul ut på badet melllan 13.00 och 14.30 eftersom de flesta ligger med hörlurar på och ser lite allmänt inåtvända ut. Faller inte musiken i smaken för tillfället, tas det gärna ett snabbt och avsvalkande dopp. På bilden kommer Susanne och Carina ur havet!

Vill ni vara med och lyssna på P1 89,9 så har du hela värdlistan här för Sommar-programmet.
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=287369

Äntligen varmt!


Så blev det äntligen varmt i vattnet! Det tog väl ovanligt lång tid i år att få en hyfsad badtemperatur. Många på Kallis badar visserligen året om och njuter vad det än är för temperatur men de flesta av oss gillar badvatten åtminstone över 20 grader. På bilden är det Laila, Alice och Gertrud som tar sig ett dopp i det för dagen helt stilla Sundet. Bilden är tagen på Kallis någon dag i vecka 27!